سینک دستساز چیست؟ سینک دستساز بخرم یا سینک آماده؟
سینکهای آشپزخانه را در انواع مدلها و برای انواع سایزها تولید میکنند. علاوهبر سینکهای آمادهای که در بازار وجود دارد، نوع دیگری از سینک آشپزخانه به عنوان سینک دستساز یا سینک باکسی هم تولید میشود که طرفداران خودش را داشته و در این مقاله به معرفی کامل آن خواهیم پرداخت.
سینک دستساز چیست؟
سینک دستساز یا باکسی، برخلاف سینکهای آماده گوشههایی با زاویه 90 درجه، بدون انحنا بوده و خطوط مستقیم در سراسر لگن دارد. یکی از مهمترین تفاوتهای سینک دستساز با سینکهای آماده در ضخامت آن است. مثلاً سینکهای دستساز استیل را از ورقهای فولادی ضخیمتر میسازند و در اثر برخورد ظروف با لگن صدای کمتری تولید میشود.
انواع سینک دستساز
سینکهای آشپزخانه را معمولاً بر دو اساس تعداد لگن و جنس صفحه دستهبندی میکنند که در ادامه هر یک را توضیح خواهیم داد.
براساس تعداد لگن
سینکهای باکسی یا دستساز را در دو نوع تک لگن و دو لگن تولید میکنند:
سینک دستساز تک لگنه
این نوع سینک به دلیل عمق زیادی که دارد، بسیار برای آشپزخانههای کوچک مناسب است و تمام نیازهای یک آشپزخانه کوچک را در شستشوی انواع ظروف و سبزیجات و... برطرف میکنند.
سینک دستساز دو لگنه
معمولاً عمق و سایز سینکهای تک لگنه و دو لگنه با هم برابر است اما در بعضی موارد میتوان عمق و سایز را سفارشی و با ابعاد دلخواه تهیه کرد. این سینکها با جدا کردن دو قسمت از یکدیگر، برای استفاده همزمان از دو لگن سینک با دو کاربری مختلف بسیار مناسب بوده و سرعت عمل در آشپزخانه را بالا میبرد.
2. براساس جنس صفحه
سینکهای آشپزخانه با انواع جنس شیشهای، استیل، گرانیتی، چدنی، مرمر و... تولید میشوند اما سینکهای دستساز را تنها در دو جنس گرانیتی و استیل میسازند.
یکی از مزایای سینک دستساز، فضای بیشتر آن نسبت به سینک آماده است.
سینک دستساز گرانیتی
سینکهای گرانیتی، چه از مدل دستساز باشند و چه سینک آماده، از جدیدترین جنسهای سینک آشپزخانه به حساب میآیند. علاوهبر زیبیی، خاصیت ضدخط وخشی و ضدرنگپریدگی داشته، با دوام است و با تنوع رنگی بالایی تولید میشود.
سینک دستساز استیل
سینک استیل، از پرطرفدارترین و محبوبترین جنس سینک آشپزخانه است. در برابر رطوبت مقاومت بالایی داشته و زنگ نمیزند و در نوع دستساز یا باکسی آن با ضخامت بیشتری نسبت به سینک آماده تولید میشود و بیشتر عایق صدا و ضربه است.
مزایا و معایب سینک دستساز
برای بررسی بهتر این نوع سینک در ادامه مزایا و معایب آن را توضیح خواهیم داد:
مزایا سینک دستساز یا باکسی
- 1.عمق بیشتر
عمق سینک آشپزخانه در سهولت استفاده از آن، تاثیر بسیار زیادی دارد. هر چه عمق سینک بیشتر باشد، فضای بیشتری هم در اختیار فرد قرار میدهد و به سریعتر و راحتتر انجام شدن کارها در آشپزخانه، به ویژه آشپزخانههای کوچک یا آشپزخانههای شلوغ کمک زیادی میکند.
2. طراحی مدرن
- سینکهای باکسی یا دستساز، خطوط سادهتری داشته و ظاهر مدرنی به آشپزخانه میدهند.
- 3. فضای بیشتر
سینکهای دستساز را با حداکثر کارایی تولید کرده و در نتیجه فضای بیشتری در اختیار قرار میدهند. در طراحی و تولید این سینکها، لبههای تخت و مسطحی قرار میدهند که فضای بیشتری برای شستشو و کار کردن با سینک میدهد.
معایب سینک دستساز
تنوع طرح و مدل پایینتر نسبت به سینکهای آماده
تمیز کردن سختتر به دلیل نوع ساخت و خطوط سینک
قیمت بسیار بالاتر به دلیل سفارشیسازی
نصب گران و سختتر نسبت به سینکهای آماده
جذب دائمی رطوبت در اطراف سینک و آسیب احتمالی به کابینتهای اطراف سینک در صورتی که به صورت دائمی مراقبت و خشک نشوند.
نحوه نصب سینک دستساز
سینکهای باکسی را اغلب در مدل توکار و زیرصفحهای تولید میکنند. نصب سینک توکار بسیار سختتر بوده و نیاز به برش زدن کابینت توسط کابینتساز و نصب تخصصی دارد.
یکی از معایب سینک دستساز یا باکسی، گران بودن هزینه تولید و نصب آن است.
سینک دستساز بخرم یا سینک آماده؟
هرچند سینکهای دستساز یا باکسی، عمق بیشتری داشته و فضای بهتری در اختیار افراد در آشپزخانه قرار میدهند، اما تنوع جنس پایینتری داشته و هزینه تولید و نصب بسیار بالاتری دارند. اگر محدودیت بودجه دارید، بهتر است از سینکهای آماده استفاده کنید. در غیر این صورت تجربه کردن سینک باکسی میتواند دوستداشتنی و جالب باشد.